Cum ne alegem medicul dentist ?
Multe persoane aleg un medic dentist doar pentru că locaţia lui este convenabilă, sau pentru că este cel mai puţin costisitor. Aceasta nu este calea de a merge despre alegerea unui dentist. Aceşti factori pot juca un rol în decizia (mai mult…)
Ce calități ar trebui să caut la un medic dentist?
Ar trebui să căutaţi un medic dentist care are capacitatea de a vă relaxa, care isi ia timp pentru a asculta preocupările dvs. şi pentru a răspunde la întrebările dumneavoastră. Medicul dentist ar trebui să fie mândru de ceea ce face, şi să (mai mult…)
Cum ne alimentăm
Deja te-ai obisnuit sa tot auzi ca majoritatea problemelor de sanatate vin din alimentatie necorespunzatoare. Ti se pare, oare, de mirare ca si cariile si celelalte probleme ale dintilor se trag dintr-un regim alimentar defectuos? (mai mult…)
Cum alegem pasta de dinți ?
Ce trebuie sa contina pasta de dinti ?
Substante abrazive care curata cavitatea bucala de resturile de mancare, compusi antibacterieni care reduc (mai mult…)
Igiena cavității bucale
CLATIREA GURII DUPA PERIAJ - este parte integranta a igienei cavitatii bucale. Resturile de pasta de dinti nu au efect benefic, din pacate. (mai mult…)
Îngrijirea dinților și gingiilor seara
Cavitatea bucala are nevoie de protectie speciala inainte de culcare - fapt recunoscut si unanim acceptat de medicii stomatologi. Pacientii din Romania, deloc diferiti fata de pacientii din alte tari din acest punct de vedere, sunt inca (mai mult…)
Periatul dinților
Periati-va dintii de cel putin doua ori pe zi (în special înainte de culcare)
Periuta de dinti nu trebuie umezita înainte de periaj; aplicati doar pasta.Schimbati periuta la 2-3 luni maxim si (mai mult…)
Ața dentară
Folositi ata dentara zilnic - este cel mai bun mod de a curata intre dinti si sub linia gingiei. Ata dentara nu numai că ajută sa mentineti aceste spaţii curate, dar intrerupe cresterea placii si previne daunele aduse gingiilor, (mai mult…)
Curățatul pietrei (detartraj)
Atentie ! Curatatul pietrei ( detartrajul ) NU distruge dintii. "Piatra" sau tartrul dentar este alcatuita în mare parte din saruri de calciu din saliva care se depun pe dinti, foarte (mai mult…)
De ce sa înlocuiești un dinte lipsă
Daca nu va înlocuiti un dinte extras cu unul artificial, riscati sa va pierdeti toti dintii. Sunt mai multe motive pentru care dintii lipsa trebuie inlocuiti si nu atât înlocuiti, ci ÎNLOCUITI REPEDE. Un dinte are mai multe functii printre (mai mult…)
Extracția dentară (indicații post-extracționale)
1. Tineti compresele strans intre dinti timp de doua ore si inghititi saliva. Este normal sa scuipati saliva cu sange in prima zi. (mai mult…)
Urgențe dentare versus complicații dentare!
URGENTE DENTARE ( STOMATOLOGICE ):
1. Pierderea unui dinte natural sau a unei coroane dentare
Cauze: (mai mult…)
Indicații pentru purtătorii de proteze
In perioada initiala de adaptare: (mai mult…)