Daca nu va înlocuiti un dinte extras cu unul artificial, riscati sa va pierdeti toti dintii. Sunt mai multe motive pentru care dintii lipsa trebuie inlocuiti si nu atât înlocuiti, ci ÎNLOCUITI REPEDE. Un dinte are mai multe functii printre care masticatia, vorbirea, mentinerea aspectului buzelor, obrajilor, al zâmbetului sau împiedicarea migrarii dintilor vecini. Imediat ce se pierd dinti, masticatia devine dificila, dintii vecini încep sa migreze , proces care nu se observa de la o zi la alta, dar este destul de rapid.

Migrarea dintilor duce la disfunctii ale articulatiei , la micsorarea în grosime si inaltime ale oaselor maxilare, distructii carioase ale dintilor vecini. Zâmbetul devine un lux, obrajii si buzele par cazute înauntru. Muscatura devine instabila, apar dureri în articulatie si afectarea gingiilor.

Pentru a reduce riscul acestor probleme lipsa unui dinte trebuie protezata cât mai repede prin punte dentara, implant dentar sau proteza mobila, în functie de fiecare caz în parte, iar la noi sunt posibile toate aceste tipuri de lucrari.