1. Tineti compresele strans intre dinti timp de doua ore si inghititi saliva. Este normal sa scuipati saliva cu sange in prima zi.

2. Dupa doua ore aruncati compresele, nu clatiti gura cu nimic si nu sugeti locul extractiei pentru a nu mobiliza cheagul care ajuta la vindecare.

3. Dupa trei ore de la extractie puteti manca pe partea cealalta alimente mai moi la temperatura camerei (NU foarte fierbinti sau foarte reci) si incercati cat puteti sa evitati locul extractiei in timpul masticatiei pentru a nu retentiona alimente care pana la urmatorul control pot determina aparitia alveolitei (infectie postextractionala) sau a halenei (miros neplacut al cavitatii orale) si evitati lactatele timp de 24 de ore (lapte, iaurt, smantana, branza).

4. Pentru 24 de ore intrerupeti fumatul.

5. Va puteti spala pe dinti dupa 24 de ore de la extractie, dar igiena cavitatii orale este obligatorie pana atunci astfel incat clatiti usor protejand locul extractiei cu apa de gura care ar fi chiar mai bine sa contina clorhexidina deoarece accelereaza vindecarea postextractionala.

6. Este normala o crestere cu pana la un grad a temperaturii corpului. Nu sunt necesare antibiotice.

7. Daca apar dureri imediat dupa trecerea anesteziei le puteti calma cu antiimflamatoarele: ketonal, nurofen=ibuprofen=ibalgin, diclofenac, paracetamol=eferalgan=solpadeine.

NU recomandam antialgicele antinevralgic si mai ales controversatul algocalmin deoarece antiinflamatoarele iau durerea dar reduc si inflamatia, iar antialgicele doar amelioreaza durerea.

8. Daca dupa 24 de ore durerile persista si sunt foarte mari sau sangereaza de la locul extractiei, sangerarea nu s-a oprit si este abundenta reveniti la control sau anuntati-ne.

9. Este normal sa va umflati, mai ales dupa interventii mai laborioase

10. Va recomandam sa NU tineti cald in zona respectiva, ba chiar sa aplicati comprese reci (apa de la robinet, NU gheata, pe un prosop). Caldura si pozitia orizontala favorizeaza edemul in zona, din acest motiv daca va culcati imediat dupa extractie sa nu va speriati daca va treziti umflat.