Cavitatea bucala are nevoie de protectie speciala inainte de culcare – fapt recunoscut si unanim acceptat de medicii stomatologi. Pacientii din Romania, deloc diferiti fata de pacientii din alte tari din acest punct de vedere, sunt inca suficient informati asupra importantei asigurarii unei ingrijiri speciale dintilor si gingiilor inainte de culcare, pentru ca in acest fel sa fie protejati de atacul bacterian intensificat si favorizat de diversi factori pe timpul noptii.
Noaptea poate insemna o perioada lunga de remineralizare (pana la 10 ore) a smaltului dintilor si de refacere a gingiilor atata timp cat pacientul s-a pregatit prin periaj corect cu o pasta de dinti cu ingrediente specifice.

Rolul somnului pentru organismul uman, nu poate fi, cu siguranta, subestimat. In timpul somnului, organismul produce hormonii care asigura diverse procese de refacere celulara. Cantitatea mica de saliva favorizeaza cresterea numarului de bacterii producatoare de acizi, iar mecanismele care neutralizeaza acesti acizi sunt mult mai slabe. Procesul de formare a cariilor se intensifica, mai ales daca dintii nu sunt periati corespunzator seara si sunt inca acoperiti de carbohidrati.

In timpul somnului, bacteriile care formeaza placa au hrana ideala – resturile de mancare neindepartate. De asemenea, fluxul salivar redus influenteaza dezvoltarea rapida a bacteriilor anaerobe, care produc inflamarea gingiilor si respiratia neplacuta.

Activitatea bacteriana intensificata din timpul noptii, in prezenta unui flux salivar redus, nu poate decat sa conduca la accelerarea efectelor negative asupra dintilor si gingiilor.

Blend-a-med Complete Night este o solutie de ingrijire completa a dintilor si gingiilor, conceputa pentru a ajuta refacerea acestora in timpul noptii, datorita ingredientelor active pe care le contine:

• complexul de pro-minerale, care contine sistemul de eliberare a fluorului cu cea mai mare eficienta

• triclosan

• provitamine B5 si vitamina E

Complexul de prominerale diminueaza eficient procesul de demineralizare, pierderea ionilor de calciu si fosfati din smaltul dintilor, care duce la aparitia fisurilor, adica prima etapa a formarii cariilor.

Triclosanul este un cunoscut ingredient anti-bacterian. Utilizarea pastei de dinti cu triclosan in periajul dentar de seara previne aparitia afectiunilor gingivale si ale parodontiului si ofera protectie impotriva respiratiei neplacute dupa somn. Pirofosfatii din compozitia pastei de dinti diminueaza procesul de calcifiere a placii dentare si astfel contribuie la protectia impotriva acumularii si depunerii de tartru.

Provitamina B5 si vitamina E au actiune benefica asupra membranelor mucoase ale cavitatii bucale, avand actiune antioxidanta, acestea contribuie la regenerarea corespunzatoare a tesuturilor.

Asadar, este recomandat pacientilor indepartarea eficienta a placii bacteriene cu ajutorul unei paste de dinti potrivite inainte de culcare pentru a asigura dintilor si gingiilor ingredientele active necesare pentru refacere (fluoruri, Triclosan, vitamine).