Periati-va dintii de cel putin doua ori pe zi (în special înainte de culcare)

Periuta de dinti nu trebuie umezita înainte de periaj; aplicati doar pasta.Schimbati periuta la 2-3 luni maxim si pastrati-o în pahar la aer, nu în cutie!!!!!!!!!! Folositi periute cu peri inegali , de preferinta medium sau hard.Alternati pastele de dinti.

Periajul se face : dimineata dupa micul dejun si seara dupa cina. Periajul se face cu gura deschisa, separat pe fiecare maxilar.

Fiecare maxilar are 3 grupe de dinti: o grupa de dinti frontala si doua grupe de dinti laterale: stânga, dreapta.

Dintii din grupul frontal au 2 fete (anterioara, posterioara) accesibile periajului; vor fi periate amândoua cu miscari verticale într-un singur sens dinspre gingie înspre dinte; evitati miscarile în sens contrar gingiei pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie.

Dintii din cele 2 grupuri laterale, în afara de cele 2 fete anterioara si posterioara, pe care trebuie sa le periati cu miscari dinspre gingie înspre dinte,mai au si o fata orizontala (masticatorie) care se periaza prin miscari orizontale. Concomitent cu miscarile de periaj ale dintilor, faceti cu periuta si un masaj al gingiilor!!!

Periajul trebuie sa dureze 3 minute si trebuie urmat de o clatire abundenta. Periutele electrice sunt, de asemenea, recomandate. Acestea sunt usor de folosit si dau posibilitatea de a elimina depunerile în mod eficient.