Multe persoane aleg un medic dentist doar pentru că locaţia lui este convenabilă, sau pentru că este cel mai puţin costisitor. Aceasta nu este calea de a merge despre alegerea unui dentist. Aceşti factori pot juca un rol în decizia dumneavoastră finală, cu toate acestea, dacă alegeţi corect de prima dată, veti economisi timp şi bani pe termen lung. În schimb, un medic dentist care percepe o taxa mare nu furnizează în mod necesar mai mare grijă dentare.

De asemenea, ar trebui să se evite alegerea unui medic stomatolog bazat pe anunţuri sclipitoare, plătite pentru destinaţiile de plasare mass-media, sau care induc în eroare promitand anumite rezultate într-un anumit interval de timp.

În schimb, ar trebui să cereti o recomandare de la cineva cunoscut şi de încredere. Odată ce aveţi un nume, ar trebui sa cautati pe Google, sa verificati antecedentele acestuia, afilieri, clasamentul in societatea dentara , etc. Faceti-va timp pentru a revizui marturii ale pacienţilor si aflati despre cabinetul acestuia (este curat, foloseste metode si tehnologii moderne, şi daca practica tehnicile adecvate de control a infecţiei).

Medicul dentist pe care il alegeţi ar trebui să respecte un standard ridicat de etica, şi trebuie să simţiţi că sănătatea dumneavoastră şi de îngrijire înseamnă mai mult pentru el decat portofelul dumneavoastra.