Zambetul este important pentru fiecare persoana, si cand dintii sunt de un alb impecabil, zambetul este impresionant. Orice  persoana si-ar dori sa aiba dintii albi, dar de cele mai multe ori culoarea acestora  variaza de la galben pal pana la maro deschis.

Albirea dintilor este o procedura care imbunatateste culoarea dintilor. Ea se poate realiza astfel:

  1. La clinica dentara
  2. La domiciliu
  3. Utilizand pasta de dinti pentru albire, gutiere, benzi de albire etc.

Care este cea mai buna metoda de albire dinti?

Fiecare metoda are rezultate diferite. In cabinetul stomatologic albirea este mult mai rapida, deoarece dentistul utilizeaza un agent de albire concentrat (dupa protejarea gingiilor si a tesutului inconjurator  cu o bariera speciala). In plus, el foloseste lampa de albire, laser sau unii agenti termici pentru rezultate mai rapide. Acest lucru poate dura intre15 min si o ora pentru ca dintii sa devina albi. Pacientul poate avea  nevoie de mai multe sedinte de tratament pentru a ajunge la culoarea dorita. Acest tratament este numit,  albire in cabinet.

In cazul in care albirea se face la domiciliu este nevoie de mai mult timp deoarece substanta de albire folosita este cu o concentratie mult mai scazuta. Gelul de albire este pastrat pe dinti timp de patru pana la sase ore pe zi, aproximativ doua saptamani pentru ca  rezultatul sa fie vizibil. Unele geluri de albire trebuiesc purtate si in timpul noptii iar uneori, dintii pot deveni sensibili sau fragili.

Pasta de dinti pentru albire, necesita mai mult timp de tratament decat albirea in cabinet. Va trebui sa va spalati pe dinti cu aceasta pasta speciala cel putin de doua ori pe zi, pentru aproximativ sase-opt saptamani pentru a se putea observa modificari de culoare. Aproape toate pastele de dinti contin particule abrazive, care indeparteaza petele de culoare (extinseci) de pe dinti, dar aceste paste de dinti au si alte ingrediente speciale care ajuta la albirea dintilor.

Exista  si alte sisteme de albire dinti cum ar fi: stilouri cu gel de albire, benzi cu gel de albire, gutiere cu gel de albire si alti agenti de albire care pot imbunatati culoarea dintilor. Cei care au dintii de culoare galbena vor obtine un rezultat mai bun, in timp ce, persoanele cu dinti mai inchisi vor obtine acelas rezultat intr-o durata mai mare de timp.

Albirea dintilor profesionala cu lampa

Dintii au tendinta de a se colora atunci cand nu ii igienizati corespunzator, sau cand consumati alimente colorate. Anumite alimente si bauturi cum ar fi cafeaua, ceaiul, cola si alte produse alimentare, coloreaza dintii si acestia capata o culoare galbuie sau maronie, care nu arata foarte bine si distruge aspectul zambetului.

Cu o  vizita la dentist, acest aspect se poate rezolva imediat si puteti pleca din cabinet cu un zambet alb si stralucitor. Puteti face de asemenea, o albire la domiciliu, dar poate dura un timp mult mai indelungat. Puteti folosi stilouri cu geluri, anumite paste de dinti, gutiere si peste 6-12 saptamani se poate îmbunatati aspectul dintilor.

Metoda de albire cu lampa a devenit populara deoarece se obtin rezultate bune intr-un timp scurt si este fiabila si sigura. Aceasta este considerata cea mai sigura procedura de cosmetica dentara care da satisfactie deplina pacientilor.
Metoda cu lampa este un proces de albire care se realizeaza cu ajutorul agenţilor de albire ca: peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamida.

Peroxidul este aplicat pe suprafata externa a dintilor dupa ce s-a izolat cu o bariera protectoare gingiile. Lampa de albire (cu leduri) este folosita pentru a accelera procesul de albire a dintilor. Intreaga procedura dureaza mai putin de patruzeci si cinci de minute, iar rezultatele sunt de opt ori mai bune decat procedura normala sau albirea la domiciliu. Pe scurt, metoda este:

  1. Mai rapida
  2. Mai accentuata
  3. Se pot obtine opt nuante mai deschise
  4. Mai putin iritabil
  5. De durata

ESTE O METODA SIGURA?

Procedura este sigura, de incredere si da rezultate bune. Culoarea imbunatatita a dintilor ramane pentru un timp mai indelungat. In timp ce dintii se albesc la culoare, pacientul se poate relaxa, citi sau privi la televizor. Unii pacienti pot simti o senzatie de furnicaturi mai ales daca dintii lor sunt sensibili. Daca exista vreo alergie sau sensibilitate, medicul stomatolog poate oferi un tratament pentru acestea.

Copiii sub cincisprezece ani, mamele gravide si femeile care alapteaza nu ar trebui sa se supuna acestei proceduri. De asemenea, cei cu dinti fracturati, cariati, plombati sau dinti cu infectii, nu ar trebui sa se supuna, de asemenea,  la tratamentul de albire. Pentru o albire a dintilor mult mai profunda este indicat sa se continuie cu inca cateva sedinte de albire la domiciliu cu gutiere speciale, ce contin gel de albire (daca nu s-a obtinut nuanta de alb dorita).

In general un rezultat semnificativ se observa dupa o saptamana sau doua ,dupa tratament.